Wednesday, December 30, 2009

im working !

assalammualaikum :)

aku sepatutnye ke sekolah hari ni untuk jage koperasi. tapi, aku rase tak boleh bangun dari katil. so, aku sambung terus tido. entah, rase malas sangat nak pegi sekolah. haihh, semalam aku terima tamparan hebat dari seorang sahabat *hanya hiperbola* kata kata die sangat pedas bagi aku membuatkan aku terasa sedikit :P yeaa, tibe2 buat aku tak boleh tido memikirkannye dan terus tak terbangun pagi nih.. haihhh, tak pe. lupekan saja.

aku terbangun pun disebabkan handphone ringing dari kakngah. die suruh bersiap sebab kami ade tugas **** so, aku pergi lah bandar kinrara siang tadi. buat kerje dekat bees pharmacy. biase lah akhir tahun, mesti kene record balik, kire stok sume tu. penat sangat sangat!

cube bayangkan...
semue barang dalam kedai tu perlu dikire dan dicatitkan. ubat ubatan perlu dikire sebiji2 tablet tu. pastu, nak kene bungkus. nak kene bermain dengan code2 yang kurang jelas. dan banyak lagi

fiuhhh, memang penat lah. semue sakit, pinggang, tulang buntut, tangan dan kepale. haha. aku telah melangsaikan beberape buah almari. kire macam banyak lah jugak :P bukan nak bangge, tapi, inilah hakikat. hee.. *seakan akan seorang pekerja yang berdedikasi*

bukan ini sahaje, ingin sy berbangge di sini :
"sebenarnye banyak lagi"

kakngah gaye pekerje yang komited
dalam 'senyum sepanjang mase'

banyak2 sangat kerje *sigh*

jejake yang turut bekerje

pukul 10 mlm tadi baru kitorang balik. rase penat betul :P itu pun, tak habis lagi kerjenye. chow chow. esk pagi keluar lagi untuk .... *tunggu esk baru cite sebab tak tau lagi esk ape jadi :P

Monday, December 28, 2009

kerja amal :)

assalammualaikum

hari ni aku dah start kerje *kerje tanpa gaji* ala2 kerje amal macam tu. mashi and nisa join same. heh, macam biase la kan. stiap tahun pun macam tu, kitorang akan berkerja keras menjaga koperasi smk seksyen 3, bandar kinrara. tapinye, hari ni tak de pelanggan sangat. maybe kerana mereka masih tidak tahu akan kerajinan kitorang membuka koperasi. haa! lepas ni boleh datang2 dah koperasi. bohsaann bile takde pelanggan. rase macam lapar jeee :P

so, balik dari sekolah tadi kitorang singgah giant nak makan2 dekat food court. nasi ayam sedap! sebelum tu, kitorang singgah dekat kfc, hehe. nampak apis ngan ridwan sedang berkerje keras. dorang smakin tinggi meninggi ouh :P kitorang sempat kirim salam dekat org dalam, rakan2 yang sedang menebar ayam xP

Sunday, December 27, 2009

school school !

another 5 days left. and after that, im going back to terengganu. so, hello SESTER :) *fake smile* i use to get ready and pack all my things for school, but, im not in that mood. everyone is busy with school shopping but not me. but later, i will :P *last min punye. is that mean, i really dont care about my school? suxx, i'll not let that happen. i must keep more serious abt my school rite? haaa. bagus2! kene muhasabah diri lagi! so, i dont hv chance to relax for this 5 days *sigh*

jeritan : packing2 segera!

mood : semangat membara

Saturday, December 26, 2009

jalan jalan melaka :)


pagi2 lagi aku dah bangun. aku yang berteriak pagi2 seluruh rumah. aku kejut semue orang bangun sebab kitorang akan ke melaka :D entah, anak2 perempuan azalin nih tibe2 teringin nak pegi zoo melaka :P so, inilah hari nye !

setibenye di zoo melaka : secara jujurnye, aku sangat teruje! memang aku aktif ar pada hari tu. besttt sangat. macam2 binatang yang kami lihat. hhaha!

comelll kann? comel gile la dorang sume. haishhh, sbenarnye, banyak sangat la binatang nye! ade lagi tapi aku maleh ar nak tunjuk banyak :P so, kitorang jalan2 dan bergambar :D

makan aiskrim dlm zoo, rase best sangat :D

ziqri :D

maksu dengan hydeel naik kude
lawok bebenor la dorang ni :D
eh eh, nabil :) hak hak

hydeel and zikri

kitorang sempat la tgk show dekat situ
alaa, bese2 je. name monyet tu marina.
abg tu lagi menarik dr marina sebabnye abg tu klakar :D

huh ? tengok nih
muke aku tahap letih gile sampai tak
mampu lagi senyum pade camera xP

so, tamat lah kisah zoo aku :P dah balik dari zoo tu, semue orang pun dah penat dan perut sudah mule buat concert. sampai aku sendiri dah tak dapat agak, ni keroncong ke indie nye concert :D jadinye, kami adekan sedikit diskusi :P mengikut perancangan awal, kitorang tak tidur sini. kire mcm balik hari la kan. tapi, entah tibe2 tido sini pulak. dah la baju pun tade. aku datang melenggang je. ahah. tapi, adek bradek aku sume datang bawak baju spare. haishh, so, ini boleh dijadikan alasan untuk bershopping. jadinye, pegi la kami ke hotel yang tak full. lepas check in, kami makan mcD.


so, niat agak terpesong jugak arh. ingatkan datang nak gi zoo je. tapi, merata kitorang jalan2 :

sikit2 je lah aku letak gambenye :P so, malam tu, kitorang pegi pulak naik eye on malaysia sebab kitorang dapat discount banyak banyak sangat! :D ahha kirenye, ni kali ke2 aku naik.

first round : gayat sangat!
second round : seramnyee
third round : agak berani
forth round : pening2 sikit
fifth round : alahai, bosannye


HAHA, itulah yang aku rase :P

lepas naik eye on malaysia, kitorang semue pegi makan makanan seafood dengan kawan babah. makan yang ni gile gile gile dahsyat! haha. banyak sangat! mcm2 ade : ikan pari, kerang, lala, ikan ape ntah yang besar tu, sotong, udang dan banyak lagi :D mmg bertambah2 KG kali nih! bagaimana laahh dengan rebutan gelaran the biggest loser azalin nanti :P dan malam tu aku mengalami gatal2 disebabkan alahan pada ***** (rahsie) haha

________

second day
, pagi tu, aku lepak dekat bilik babah then, kitorang check out terus menuju ke arah dataran pahlawan. konon2 nak shopping la kan. tapinye, jalan sangat sesak. memang menguji iman laa. kitorang sangat dipandu rapat2. haihh, memang dasyat bile duduk dalam kerete berjam2 pusing2, round cari parking tak jumpe2. last2 kitorang parking dekat depan kubur penjajah zaman dulu kala tu. dan kami terpakse berjalan kaki yang agak jauh. untuk memendekkan jalan, kitorang naik beca :D HAHA

sekeping gamba di dalam bilik babah :)

buruk betul aku! gamba tym naik beca lagi buruk. so, aku tak de lah nak tayang dekat sini. haha. tp en, beca tu mcm bese r kan. bising gile. aku try cari beca yang low profile skit. tak de arh nak bukak lagu dangdut kuat2. tpnye, yang low profile aku naik, bukak lagu micheal jackson tau! org yang bawak beca tu pun turut menyanyi same :D

sampai dataran pahlawan je, kitorang jumpe babah. makan and beli2 sedikit barang dan seterusnya pulang ke selangor darul ehsan untuk meneruskan kehidupan seperti biasa :)

mood : happy

Thursday, December 24, 2009

slideshow

fiuhhhh. akhir nye siap jugak slideshow aku buat kat atas ni. selama 3 hari 2 malam aku menghadpi tekanan. sekarang saya sudah berjaya. ini kerana saya tidak mudah berputus asa. hak hak. tp, memang r, banyak cabaran betul. nak masuk 10 kali buat, mesti ade je halangan yang menimpe :P

contoh2 halangan :
  • beberape kali hang dan aku terpakse shut down laptop kurang waras ni
  • beberape kali internet explorer buat hal. tibe2 hilang tanpa meninggalkan pesan
  • beberape kali tergendala sebab ade la kan hal2 tertentu
kepada gamba2 korang korang yang klakar. sorry r. sume gamba kat atas ni merupakan gamba yang aku suke tgk sebab kelakar dan best mase nye :P

haihh, gamba mashitah ngan nabil takde langsung gamba sorang2. tu je la yang aku dpt. nadBS pulak, terlampau banyak gamba dlm folder sampai sy tak tau nak pilih yang mane. so, sy pilih yang tu sbbnye sy ingat mase tu klakar en kite main tangkap2 gamba :P yang lain2, haa.. pandai2 la menilai gamba sendiri :p

malam ini juga

actually tak malam pun. dah sangat pagi ni. aku tak boleh tido. kan best kalau mcm semalam. aku sempat la jugak tido dan bermimpikan dugong. mimpi semalam best gile! haihhh, tak tau mcm mane nak cerite sebab bile aku cite dekat family aku. dorang pandang bluurrr je kat aku. haha oii, bosan gile. dah r. malas untuk meneruskan taipan :P

Wednesday, December 23, 2009

banyak title !

assalamualaikum :)

hye korang korang semue. actually banyak sangat aku da miss nak cerite sini. tapi, tak pelah aku abaikan saja.. sebab aku rase macam tak de mood sangat nak cerite. entah akhir2 ni agak pelik rasenye :P takde contact dengan sesiape pun. sebab aku rase malas sangat nak berkomunikasi dengan sesiapa. haaa..

semalam, tak boleh tido betul2. walaupun, aku sudah baring dalam kegelapan tapi, memang boring sangat. so, aku try ingat name2 manusia yang tido lambat. mashitah, handphone sedang tiada. so, aku msg nadiahbs. hurmmm, terkopak jugak kedit aku :P maxis ke celcom sangat mahal memandangkan aku tak gune line *baru yang murah itu! ahha. heyyh, kitorang dah mule rancang untuk next year punye plan ***** baik punyee. die sempat ingat kan aku tarikh bufday die yang sangat awal tu! ahha

tade ape yang berlaku sangat hari ni, melainkan aku kakngah and baby ade kan sedikit senaman. penat betul.. then, malam teman ibu pegi beli barang dapur dekat jucso. kitorang beli banyak buah! sebab menu makan masih tidak berubah, buah buahan dan sayur sayuran + telur :P dan kadang2 kitorang curi2 makan besar besaran bersame same :D

good news for today - kakngah sudah pass ujian memandu. so, die akan dapat lesen P :) tahniah!
bad news for today - EE sudah failed ujian ape ntah untuk motor. so, die tidak akan dapat lesen L lagi :( cube lagi! chaiyok2!

aku on myspace tadi. ade new tagged photo from amsyar. die sangat lah murah hati kann..

caption : BF tiya

memang amsyar suke cari pasal dengan orang. so, aku ade tagged die balik tadi :) aku pun bermurah hati la balik kan kan..

caption : GF amsyar

cool gile gf amsyar nih! hawt r. memang cun sangat2! hehe. itu saja untuk hari ni

mood : muram

sorry jika bahase untuk entry ini sangat membuatkan anda tidak faham

time is like running


im jogging or still walking?

next week dah nak balik terengganu
hati saya rasa berat

Monday, December 21, 2009

the biggest loser azalin :D


yeahhh, sudah start!

ouh, tadi da start menimbang untuk first timbang nihh. hehe. we dont need trainer. we will motivate, support, *dan semue kate2 dave nuku* by our own! persoalannye, berjayakah kami? nantikan, 10 hari akan datang! haha.

calon2 the biggest loser azalin :
  • haslinda
  • fathia
  • nisa
  • ayuni
  • azami *peserta baru sign in*

today is monday :)

assalamualaikum :)

bile aku bangun tido siang tadi tibe2 rase semangat sangat nak buat folio :D hebat en? tapi, ibu terus ajak pegi warta nak tengok baju2 muslimah dekat sane. haiiihh, mesti ade je halangannye bile aku nak buat homework. tape, at least niat tu sudah ade. aku siap dah pegang buku sume. cume tak sempat nak taip je :P

so, aku, nisa, and ibu pergi warta la siang tadi. (teringat shima, serius!) kitorang cari. haa, berbaloi la jugak kalau dah beratus2 habisnye. HAHA

lepas tu, kitorang pegi makan. alaa, ade kan tempat makan depan tu yang besar tu (shima mesti tau) yang ni lagi satu, mesti ade je halangan. aku kan sedang hindari makanan sekarang :P so, kitorang nak tak nak, makan situ jugak sebab bau saja tidak memadaie, kene makan jugak nih.

abang tukang amik order tu garang gile tau. terjerit2 ngan aku. aku jawab slow2 je :) dah tu, die blah. then, datang balik. die tanye aku dengan nada yang tinggi "tom yam ape tadi?" haiihh, nak aje aku cakap "sabar bang, cool2! tarikh nafis dlo, haaa.. katakan slow2" :P tp, tak baik r. aku faham tu, mane r tau, die pressure keje situ en. HAHA

Photobucket Photobucket

aku makan tomyam dengan minum ABC, haiihh (naik 0.5 kg) , ini serius!

Sunday, December 20, 2009

mak lang :)

ibu and babah :)

azalin <3

heyy yo! :D
tade ape sangat untuk hari ini, kitorang cume pergi rumah maklang ade sikit majlis doa selamat sebab anak nak gi study kat pulau piang dah.

kitorang dekat sane, bile lepas dah makan. smayang2 dan lepak dlm bilik je :P so, banyak mase dlm bilik ini haa

ye, along tak abis2 mengejek aku gemok je. pastu, org nak tangkap gambar pun die tak abis nak cubit pipi. haihh, mengade2 betul. tapi, memang pun!

dasyat en kegemukan aku!

so,memang tade ape2 sangat untuk hari ini :)

hebat hebat belake!

kenyang batul bile mcd singgah di mulut untuk menuju ke perut :P tadi, kitorang pegi makan *babah and anak2 perempuannye. sape lagi en, aku, kakak aku ngan nisa lerr. lapar gile tau, kitorang makan sampai licin. sayur pun tak tinggal kecuali baby. ni arh nikmat makan bile diet :P

so, sekarang kami sudah pulang. dan tengah tengok arsenal menuju ke arah kegemilangan :D aku bersama ee, along, pakcik and alif. tolonglaahhh, saya sangat menyukai arsenal !

ARSENAL HEBAT ;)

Saturday, December 19, 2009

cerite hot :D

tadi, lepas makan aku tengok along duduk kat krusi. die duduk bertenggek tengok kat luar tingkap pastu, dekat luar tu babah tengah cakap2 ngan ade r orang ni en. aku pun join along. dekat luar ramai sgt orang depan rumah aku. semangat gile dorang parking kat depan rumah aku dengan banyak r barang barang hantaran. pastu baju kurung sume belaka. excited je ouhh.

so, aku tanye r along :

yaya : long, sape orang2 ni sume?
along : orang nak masuk meminang kakngah.
yaya : huh? hahahahhaha

so, lepas tu, aku terus pergi mendapatkan kakngah, aku cakap r kat die, orang kat depan tu sume nak masuk meminang die. haha tak boleh belah je ouh. datang baby pulak, boleh je die 100% percaye. die siap cepat2 tukar pakai tudung sume, die nak gi turun bawah. ajak aku plak tu. dah tu, asyek tanye je sape sebenarnye. haha lagi tak boleh blah. pastu en, sampi sekarang die percaye lagi. haihhh kelakar je :P HAHA

tiada title

video

aku tengok2 video tadi dan aku terjumpe video ni. haha. lawak bebenor. video ni dirakam mase hari last aku kat semesti.

Friday, December 18, 2009

klako ngat nih



nih, amsyar yang suh aku tengok. dengan semangat nye die suruh aku download video nih.. haiihh.tp, memang klaka r. haha.

public holiday :)

sesungguhnye public holiday seperti hari ni memang agak sesak gengan manusia di mane mane la en. macam ape yang kami telah alami hari ni :)

selly hari tu berhasrat untuk main ice skating dekat sunway. so, inilah hari nye. bagi aku di dalam hati, aku agak maleh la jugak nak main ice skating kerane ade la en sebab2 tertentu :P tapi, bile babah kate die nak kasi peruntukkan kepada semue orang...... *rezeki yang tak boleh ditolak nihh! :P hehe

so, tadi kitorang semue pegi sunway, naik 2 kereta! makhluk2 yang dimuatkan dalam kereta tersebut :)

yaya
kakngah
nisa
selly
ee
alif
aiman
along
azam

ye, semue sepupu sepapat aku :P sebelum pegi, kumpul dekat rumah azalin terlebih dahulu kemudian baru bertolak bersame2. jalan sangat dipenuhi dengan kenderaan. sehingga kami terpakse park kerete dekat masjid. rase meriah je en masjid tu. tapi, sume2 tu nak pegi sunway bukannyenak menuju ke arah masjid. haihhh :P

so, memang nekad sangat la dorang ni sume nak main ice skating. ice skating pun macam sardin ice dahh. ramai r jugak orang :P tapi main jugak r, dah kate peruntukkan untuk main ice skating.

so, mase tengah main tu aku rase sangat letih jugak, dah round2 banyak kali dan lame2 keadaan menjadi bosan. aku lebih syok tengok orang2 jatuh. tgk sepupu2 aku ni haaa main slide2. ahha tym dah nak balik tu, ade berlaku sedikit kecederaan. tapi bukan r kat kami. dekat orang lain. berdaraahhhh kepale orang tu . isk3. agak seram jugak, darah mengalir keluar dari badan amat deras. mewarnai tapak ice tu. huishh, dasyat2. tp, orang tu ok kut. insyaallah la die ok :)

so, time balik kitorang jumpe ika jugak kat sane *cousin jugak. haha. then, pulanglah kami

Thursday, December 17, 2009

salam maal hijrah :)


selamat datang 1431 hijrah :)


lepas asar tadi aku dah bace doa akhir tahun and lepas maghrib tadi aku dah bace doa awal tahun. sekarang tutup buku lame dan bukak buku baru. mudah mudah dosa2 di buku lame kite tu yang berlambak dapat pengampunan dari allah :) dan mudah mudahan juga, buku baru ni dapat kite serikannya dengan kebaikan. semoga kite akan dapat barakah dan rahmat dari allah untuk 1431 hijrah ini :)

so, siang tadi jugak, aku baby and kakngah dah tulis azam baru dekat kertas and kertas tu kitorang simpan di *masih difikirkan tempatnya*

mimpi bile tido sampai tengah hari :D

haihhh. hari ni betul2 teruk jugak laa. dalam pukul 1 tengah hari, yeah! aku baru nak bangun :P nak buat cane en. nenek aku cakap "telan dek rumah" haha. aku senanye nak cite mimpi aku pg tadi. agak bodo jugak.

entah kenape neddy da kerje sebagai pemandu bas. bawak balik budak2 sekolah. yang dekat umah aku ni plak, ramai orang orang sume datang ade makan2. so, bile aku tengah layan2 tetamu seperti mashitah, nabil, shahril tu sume, aku tak tau cane dekat rumah aku ade game yang malaysia*mcm dekat library sester punye game* :P haha. so, kitorang main bende tu. sume hebat2 pulak tu, semue jawapan betul je. tu yang aku tak leh caye tu. dah tu, aku rase bosan sangat, so, aku pun masuk rumah tengok tivi. aku tengok tivi dengan mia.gile la, merepek sungguh mimpi aku. kitorang borak tentang 'serial killer'. lagi tak boleh blah. tym aku keluar rumah, semue orang dah takde. aku macam nervous gilee sbbnye teringat dekat serial killer yang mia ckp. pastu, bas neddy mendarat di depan rumah aku, aku pun naik la bus neddy. neddy try tenangkan aku dengan penuh nyanyian. haha. tapi, bile sampai je depan rumah aku kan, die stop. aku pun turun. haihhh.. ape motif aku naik bus sbenarnye. ehh, tak sangke rumah mashitah depan rumah aku je. mmg pelik gile la. rupe2 nye, tetamu sume tengah main kejar2 dekat rumah mashitah. hampeh betul :p HAHA

saya benar2 gelisah *sila faham perasaan saya !

assalamualaikum kamu semua :)

saya baru saja menyinggah di blog rakan rakan sebentar tadi. apa yang saya dapat di sini. rakan rakan sudah mula membuat persediaan sesi persekolahan untuk tahun 2010 (sounds sedap jehh). ini agak menggementarkan sebenarnye yee. setelah saya baca new post baru dari shima, barulah saya batul betul sedar bahawa sekolah akan dibuka betul betul tidak lama lagi. hal ini kerana, shima sudah pun membeli sepasang kasut sekolah. sedangkan, saya hanya baru membuat folio biologi sebanyak tiga page. untuk pengetahuan anda semua, itu tidak lah banyak berbanding homework saya yang membukit. *tidak dapat menahan tahap kemalasan.

i miss school actually! really miss it. kenapa tidak berdisiplin di rumah sepertimana fathia berdisiplin di sekolah? haishhh.. aku nak bukak buku. tapi, dekat rumah macam tak masuk je. buat homework pun tak lalu. jadinye, aku betul2 rindukan suasana sekolah. tp en, aku tak ready lagi nak jadi form5 yang menjadi victim tehadap SPM. ohh noo! (rasa sangat takut dan tak tahu nak buat macam mana. rasa macam jarang merasai perasaan begini)

faham perasaan ini?

Wednesday, December 16, 2009

the day

sadis sadis sadis

my life such a really really bored lately. like im living in a white empty room *kata2 faisal pabila sunyi :P and kat nadiah, its 'kosong' yeahh.haha for today, i didnt do anything much. i spent my time watched movies since i woke up in the morning *not really morning* until im bored with it. pethetic!

movies for today :
  • p/s : i love you
  • the uninvited
  • in bruged
i like the first movie more than the others two. hurmm.. best betul! the second movie scary jugak. yang third, fiuhhhh. tak boleh tahan tahap kebosanan nye! ahha.

atok and nenek already back to temerloh. atok was worried about 'abu', seekor kucing kampung yang bijak. even, he told us about abu ken**** and be*** in the toilet, but then, he still worried about abu's kebajikan! HAHA. hurmm.. gonna miss them <3

haihh, my day of nothing HAHA

Tuesday, December 15, 2009

tuesday's

damn scaryy! just now, i watched final destination4 with maksu and baby. we cant stopped screaming like woooh! sungguh dahsyat! my heart beated faster evrtme the death part. gile macam nak tercabut jantung. im glad im not wacthing it at the cinema haha :D

for today, abt after zuhur like that, maksu me kakngah and baby went to shah alam. to find clothes for baby. unfortunately, there is no choice, i think. we cant find the one that baby can wear or the one that baby like. macam buruk je semue. but, baby already got her tudung :)

btw, atok and nenek came to my house. they will stay abt 2 or 3 days here. yeahhh best :) enjoy2!

Monday, December 14, 2009

i feel like ass , part 2

sekarang tengah petang yang sunyi. hmwrk yang dari tadi aku sedaye upaya buat masih baper page je. hampeh betul. hurmm, lembap betul. orang dalam rumah ni tibe2 kurang bercakap. kakngah dah pegi bace novel die. so, sunyi sajaa..ye r, agak melayan perasaan aku sekarang ni. nak buat karangan, slalunye tym2 macam ni banyak idea :P tapi, aku rase tak mampu untuk perkataan2 yang banyak. so, mari aku fikirkan ayat2 yang boleh dipatah patahkan untuk menjadi sajak.

bile?
kenape?
mengapa begini?
penat soalan2 ini berlegar legar di fikiran

ku tunggu jawapan
namun,
tiada sebarang balasan

semua ini kubisikkan sendiri.
tiada siapa yang mendengar.
aku suka begini.
namun,
puaskah?

i hope for nothing
aku tiada kepuasan yang cukup
tidak ada yang mampu memenuhi kepuasan aku

tapi,
aku mahu satu
jawapan bagi soalan aku.
sungguhpun,
aku tahu kau tak akan ada jawapannye
ini kerana soalanku macam tak lengkap sajee :P

hemmm... cukuplah! aku rase macam merepek je.. haha! klako je! aku ni mmg sangat terpesong dari bidang seseni ini! haha

weiii, petang yang suram (jujur) mungkin kerana aku sedang siapkan folio biology

kurus

aku rase kelakar sebenarnye tengok mak aku ngan kakak aku nih haa.... sebabnye, kebanyakan kata2 yang keluar dari mulut dorang mesti pasal diet, kurus, lemak, makan dan london. ahha. sampai aku pun turut terjebak. program boikot ayam sesungguhnye, membuatkan ramai jugak orang dalam rumah ni turut merane. last2, ade satu hari tu ibu beli ayam sikit buat jejaka2 di rumah :P setiap hari kakak aku ajak berjogging. sungguh semangat sekali mereka berdue :P berat badan menjadi tumpuan :P hehe. nway, berat aku tambah lagi _kg :P haha! aku rase mcm program diet umah aku ni mcm tak memberi keputusan yang memberansangkan untuk aku. kakngah sepanjang mase menjalankan aktiviti excercisenye.

so, tadi ibu baru balik dari ______. kakngah pulak tengah excercise depan cermin dan aku sedang buat bende nih laa.. ibu terus masuk bilik aku ni dan cakap berat ibu takde perubahan. orang london tu macam bengang je sebab berat ibu tak turun2. ahha. pastu, ibu tunjuk kertas yang orang london tu kasi. tu kertas untuk menu terbaru. nayelah lepas ni terpakse ikut menu diet ibu :P INI SEMAKIN PARAH! ahha. makan telur dengan buah buahan saja untuk seminggu. ohhhh nooo! so not me :P

Sunday, December 13, 2009

baby?

baby baru balik dari kem siang tadi. dan balik je terus tidooo.. sungguh menduka cuka :P haha. nway, ade perubahan sedikit. perubahan itu sangat bagus :)

hari ni, ramai sangat datang rumah. atok, nenek, mokde, ainul, pak cik and family, alang n family dan maksu. so, kitorang terus naik kereta pegi rumah mak mertua pak itam untuk tengok baby die yang baru dilahirkan! kecik gile! cumel2! name die nurul iman :) ainul bawak baby life die. so, aku sebuk bermain baby life :P

then, pegi pulak rumah mak ngah untuk tengok baby kak mila yang baru dilahirkan. haishh, banyak betul baby yang terlahir sekarang kan. baby kak mila pun cumel gile :P pastu, lepak rumah mak ngah punye lame. dan sekarang sudah pulang :)

baby baby baby
baby baby baby
baby baby baby
saje saje je :P

updated !

bengkel addmath semalam berjalan dengan lancar. memang agak seronok jugak laa.. neddy dengan aisyah pun ade sekali. makanan sedap2!

anyway, ni check list homework :

biology : sangat2 tak siap dan banyak
addmath : tak sentuh pun lagi dan kertas pun da entah ke mane :P
pastu ade la lg yang aku pun tak berape nak ingat Xp

huishhh, cuti lagi sekejap je an. dasyat btul nih.

Friday, December 11, 2009

Thursday, December 10, 2009

hari semalam :)

tunggu nabil dengan mashitah lame gile semalam. perancangan berjogging berkobar kobar! tapi, due2 pun tak bangun tido. haishhh, dasyat btul. aku dengan ee dan tunggu lame dekat playground nasi lemak yang mashitah cakap tu. tapi, nabil dengan mashitah tak muncul2. bile call nabil, ceh! baru bangun mamat ni. bile nabil dah sampai, mashitah tak de. bak kate nabil tak de pulak pak guard die nampak budak perempuan. mengikut perjanjian, mashitah akan tunggu nabil kat pak guard tu laa.. so, nabil ajak kitorang berjalan pulak pegi rumah mashitah.. sangat jauhhhh gile!

dekat rumah mashitah, assalamuaikum kitorang tidak terbalas. macam2 andaian yang kitorang buat :P so, aku baling batu kat tingkap bilik tido beliau. tapi, da kalau tido mati, macam ni la jadinye.. tindakan aku yang berisiko tinggi tu tak berjaya jugak.

so, aku buat lagi satu tindakan yang lebih berisiko tinggi dan mencabar :

aku panjat pagar rumah die, pintu macam berkunci, aku pegi dekat sliding door. hehe. tak berkunci, aku masuk tanpa ragu2. bile naik tingkat atas, nampak muss tengah tido. die tido menghadap tangge, kirenye menghadap aku la. tambahan pula, dengan matenye yang tido ala2 tak tido. sebab mate die terbukak je aku tengok. aku rase agak ragu2. jadinye, aku turun balik n pegi dekat fathi and nabil. second tym, aku nekad aku nak naik jugak. aku pun naik terus menuju ke bilik mashitah. aku kejut die dengan sekali tolakan lembut beserta 'woi/wei'.haa.. macam tu la. baru lah die sedar dari tido :P

nabil kate, die tak percaye dengan ape yang aku buat. mashitah kate pulak, nasib baik alarm tak bunyi. so, aku pun kire rase nasib baik jugak la. tak dapat aku bayangkan macam mane kalau2 alarm die bunyi. ishhh, malu gile! HAHA

kitorang jogging jauh gile, terutama aku ngan fathi laa. sampai mcd kitorang stop dan lepak2 merasa air-cond. nak makan, *not enough money :P so, makan dekat restoran teh O beng 70sen. roti canai die sedap gile kutt! lame gile lepak situ. cite2 dengan dorang kisah lame2 :P

bile balik tu, mashitah ikut datang rumah aku. kitorang tido sampai 6.30. malam ikut ibu pegi tahlil untuk baby ustazah norkamilah :) the end secara ringkasnya.

Tuesday, December 8, 2009

bab* jogging juga?

assalamualaikum

jogging semalam rase berpeluh gile. bagus! aku jogging dekat bukit jalil semalam. same ibu and kakngah. hurm, ape yang aku nak kate di sini, bukit jalil tidak selamat untuk berjogging. mengikut pengalaman.....

aku dengan ibu penat sgt nak naik tangge yang banyak2 tu, kitorang jogging la ikut liku likuan pusing pusingan, sedang berjogging..

saya : bu, ape tu bu? besarnye..
ibu : ape?
saya : tu.. yang besar tu. besar mcm harimau.
ibu : hah? mane?
saya : tu laaa.. macam badak.
ibu : ibu tak dpt nampak lagi.. monyet kut
saya : tak lah. besar sangat! takkan tak nampak kut?

nampaknye, sampai kesudah mak aku tak nampak. tibee2...

saya : hahhhh.. tu bu, ramai2 tengah melintas!
ibu : ehehh! babi

yee, sangat dasyat, aku tak sangka sekawan bab* hutan pun berjogging dekat situ :P tp, memang sangat terkejut la. die berlari lari. ramai pulak tu. aku ngan ibu rase takut sangat. sebenarnye, banyak lagi perbualan aku ngan ibu mase tu. cume ade r cut2 sikit. sebab nak tunggu mak aku nampak haiwan tu, sangat lame. kirenye, mak aku lebih banyak mengeluarkan kata2 "mane?" dan "ape die?" HAHA :D

sememangnye, dasyat jugak r.. banyak sangat monyet bergayutan tahu tak. bunyi mcm menyeramkan je. peluh takut saje boleh membuang 1kg lemak! ahha. rase takut macam menghantui diri aku ouh. sebab siang tadi aku mimpi mak aku kasi batang ape ntah dekat monyet bertempatkan bukit jalil Xp

tapi, aku rase jogging smalam macam tak berbaloi, sebab balik dari jogging semalam kitorang singgah tepi jalan, minum cendol and pekena rojak xP (mahsyuk betul)

takziah

assalammualikum..

murah kan hati, dermakan al-fatihah untuk anak ustazah norkamilah yang baru saja kembali ke rahmahtullah semalam. alhamdulillah, allah lebih sayang kan die tapi untuk kita yang masih sihat, hidup mesti diteruskan.

semalam, ibu terus ajak teman die pergi hospital serdang, so, aku ikut sekali. sampai sane, ustazah nampak sedih sangat. anyway, aku sangat kagum sebab ramai cikgu semesti yang datang. antaranya, pn.haslinda, cg.nurhaslina, pn.zalina, pn.normalina, pn.lai ee phen, pn.nurlina, ustaz wahid, cg.fazli, cg.haikal, dan ramai lagi.

semoga ustazah sabar menghadapi dugaan dan cabaran yang allah berikan. life must go on.

Sunday, December 6, 2009

nisaee , i miss you

assalamualaikum..

nisa dah start pegi kem hafazan tahfiz siang tadi. die pergi berjihad selama seminggu. aku teman ibu pegi hantar die dekat rawang. sekarang rumah rase sunyi tanpa die. walaupun die kurang bercakap dekat rumah, tapi, aku tetap dapat rase kesunyian tu :P

aku nak pegi jugak! tapi, aku kene tuition. malangnye, tuition pun masih belum pasti on ke off. sampai aku pun dah rase menyampah lagi nak tunggu. parents aku dah tanye2. rase susah hati je :( aku ok je nak tuition dengan kakngah. tp, macam mane nak mule? rase segan jee.. ahha. even, nisa skali pun, die akan segan jugak :P

mesti pelik sebab ape aku panggil baby as nisa dlm entry kali ni.
sebabnye, ade sorang kwn aku ni tanye aku :
adek aku yang panggil baby tu, umur die berape
HAHA!

Saturday, December 5, 2009

tahniah tahniah :)

aku bangun dari tido tadi dan terus menuju ke arah dapur. dan ape yang aku nampak mase on the way pegi dapur tu sangat pelik dan aku pun tak faham ape bendee tu..

card board sebesar (lagi besar dari laptop ni la yang pasti) yang tertulis jumlah wang sebanyak w10,000,000 tertera dan terstand sendiri dekat atas piano. wooww! hebat2! aku jalan terus pegi dapur. biase la, bangun dari tidur memang blur gile gile.

ibu call lepas tu. aku tanye. ape bende card besar tu sume. ibu cakap, babah champion golf! ouhhhh, lagi sekali babah saya sangat hebat! haha. ape bende entah lagi hadiah die. tak boleh mention sini, nanti korang plan nak rompak rumah aku plak. joke2 :D

bakar bakar !

pengakhiran cerita semalam macam seronok gile! cerita semlaam macamm ni. aku ee and nisa rase bosan sangat, so, kitorang terus cite and cadang nak bakar satay. so, terus merancang ajak budak2 seri kembangan cume tambah fizi and nazmi. budak seri kembangan yang datang mashitah, fatimah, fadhil and nabilll~

seri kembangennnss


so, start dalam pukul 3 lebih mcm tu, dorang dah datang. kitorang bakar2 la satay. mule2, yang laki2 ni bakar, malangnye satay yang dorang bakar sangat sangat tidak menepati cita rasa. hangus rentung. rase pun ala2, satay pasir sajaa :D so, kitorang yang perempuan ni take over lahh :) satay yang kitorang buwat ni sangat mahsyuk! :P maka, yang lelaki2 ni berlajar dari kesilapan. sambil2 kitorang membakar, yang laki2 ni buwat free show kat sebelah

dasyat tau muke aku tym bakar2 ni. sangat bersungguh2

dan hasilnye! mahsyuk gile :D

goreng2! haha ;D

tertukar tukar orang yang buwat persembahannye. wei, aku rase ngantok ouh tibe2 bile bakar. so, aku buwat keputusan untuk masuk bilik along and ZZZZzzzZ. macam tak senonoh gile ouh :P bile da syok tido. agak lame bak kate baby. aku bangun semula dan keluar. satay yang dorang bakar tadi tu ade lagi. so, aku makan. ahha best jugak kali ni :P tak lame sket tu, dorang dah nak balik. siap ade perancangan untuk malam ouh. ni dorang balik, lepas smayang maghrib datang mula. untuk bakar2 sausege pulak. sementar tunggu dorang datang, aku baby mashi and fatimah tengok 'one litre of tears'. sedih bangat sihh :P

ouh lupe, ee siap suruh msg fadhil lagi untuk pakai seluar skinny malam tu. ye r die kan baru join the club :P semangat sungguh malagnye, fathi sorang je pakai mlm tu :D so, di kala malam, baby and mashi kelar sausege tu mengikut nama2 kitorang. tp, nama aku tak boleh di syorkan kat sini. sebab mashitah try send picture kat aku tapi yahoo kate transfering fail. ym memang tak btul sket. so, kitorang ade sesi bergambar mlm tu. bibik photographernye, sume gamba susah nak jadi. sebab bibik asyek melawak je. nak ready punye la lame. senyuman aku jadi muke tegang je :D fadhil kate kalau bibik aku jd photographer btul, boleh keras model2 sume. haha. macam tak boleh blah je ouh.

salah satu gamba yang bibik amek. memang banyak tak jadi je! sampai tym ni, sume org da penat nak pose dah :D

so, lepas kitorang membakar bakar sausege. berbekalkan air gas ape ntah. kitorang makan2. syok jugak. sambil bakar, budak2 ni main golf la. merepek je. haha. dan malam tu aku terkeluar suara mcm sinyu (bak kate nabil), ning baizura (bak kate fadhil) dan akhirnye, dorang pilih doraemon. batak2 je! hahaha :D mashitah ngan fatimah balik dulu. so, lepas tu kitorang cite2 and still bakar2. dan habiskan satay2 tu sume :)

p/s : gamba banyak tp tak dapat nak show byk. anyway, aku sangat seronok itu malam :P

bangsawan's day out :)

perjalanan bermula apabila aku ngan shima naik kete ibu pegi amik nad and deena dekat hotel yang dorang menginap tu. at the same tym, neddy and aisyah dah pegi bukit jalil dulu bersame ee and babah :P ngan pulak dorang ngan ayah aku (bunyi mcm tak boleh blah je) so, kitorang jumpe sume2 dekat bukit jalil terus naik lrt pegi times square :)

bangsawan <3

sampai je times square, kitorang terus pegi cinema. dan akhirnye, niat nak tengok new moon tercapai jua :P mase da masuk dalam tu, tak ramai sangat orang. so, kitorang terjadi bising sbb gamba tak elok. tibe2 gamba double (konon2 tak puas hati :P)

new moon

new moon, pade pendapat aku.. same la mcm korang. entah, aku pun tak tau rase die gane :P haha. so, lepas tengok new moon.. jumpe dengan syaza.then, kitorang bergegas ke makan2! haha. aku makan spaghetti dan blackcurrent. aku ni ntah pape je. sekali lagi melanggar pantang larang diet :P (kehebatan nafsu makan)
ignore my face, please :D

lepas makan2, kitorang sume jalan2 dan beli2. jalan2 syok sangat. tengok mereka2 pilih barang. tak boleh blah tengok nad. aku tak terkejar. penat sangat! :P die memang sentiase hyper dengan sume ni :P



kitorang sempat jugak jumpe hairul n friend. mati2 ingat kawan die tu adek die sebab muke same ngat! ahha. aku try cari baju kosong untuk paint. tapi, sangat tak berminat la :P ade la sikit2 beli barang. sangat best jalan2 dengan dorang.



bile dah penat jalan2 n main2 so kitorang dah nekad nak main bowling. kitorang main r dengan semangatnye. situasi hebat yang kitorang dapat : kitorang punye lane sebelah lane budak2 laki ramai2. haha. nasiblah, dorang baik, tengok muke pun baik2 kut :P jadi, kami main dengan best sekali :D shima, kecik2 cili padi atau boleh gune juga sikit2 dont judge a book by its cover. ahha kerana antara kitorang die hebat sekali :P dan aku yang kurang hebat sikit dari shima number 2 dan yang lain2 tu kurang hebat. tak yah mention la eyh.. haha tak de lah... aku pun tak ingat sape yang kurang hebat sikit dari aku tu :P yang lane sebelah ni, gaya sangat hebat tapi malangnye score nye tak lah hebat mane. haha :P

main bowling


strike wannabe. padahal tak pun :P

menuju terus ke arah yang benar. kami pegi semayang dulu dan sempat pose depan surau :P penat ouh mase ni. da r kene tegur dengan sorang laki besar sebab kitorang sume duduk dekat atas tempat kitorang duduk tu. haha :D


lepas menunaikan solat, kitorang sambung berjalan2 dan terus keluar dari times square dan menuju ke arah Bukit Bintang pula. kitorang pergi jumpe fathi, fizi dengan ezzat dekat sane. saje lepak2 sane sambil minum2 sampai pukul 8mlm. kitorang makan sushi and main makan2 wasabi banyak2. pedas gile kutt sementara lepak sane. ade pegi semayang kejap. yang mamat 3 org ni ______ (rahsie) haha! tp, gamba dengan fathi fizi and ezzat takde r. aku lupe amik gamba korang :P


dalam pukul 9mlm macam tu baru la kitorang naik lrt pulang balik rumah. anyway, hari ni jadi hari yang sangat best sangat2. seronok keluar dengan korang semue. cool gile tahu tak! :) i really had fun went out with u guys .so, thanx :)