Thursday, August 12, 2010

title yang paling sesuai?

hari ni aku pulang lagi :) amik flight malam. memang banyak betul halangan nak balik kali ni :P so, petang tadi, cikgu rozazat bawak aku pegi rumah die dulu. aku berbuke dekat sane :) terima kasih cikgu dan family :)

haihh, mule2 aku rase macam malu gile je bile selangkah masuk rumah die. tapi, lepas tu terus hilang rase malu sebab aku terase malas lah nak malu2. penat lahh :( *haha*

first yang aku buat ialah mandi ! lepas tu, aku bace biology sikit. ishh, mase ni mmg aku tak tau lah nak buat ape. aku betul2 perlu bercakap mase ni. so, aku keluar bilik dan borak2 ngan family die :P isteri cikgu aku panggil Cik La, mase dekat sekolah, aku punye lah runsing sebab tak tau name ape yang patut aku panggil die nanti. last2 aku tanye je cikgu.

saya : cikgu, nak panggil isteri cikgu ape nanti ?
cikgu : *HAHA* panggil je lah 'cikgi'
saya : huh? cikgu, betul2 lahh
cikgu : alaa awak ni, panggil je lah seri paduka , puan permaisuri ke..
saya : *pandangan pelik yang mengancam* ouh?
cikgu : panggil cik la
saya : haaa, cik la. okay2

isteri cikgu, menjahit jugak. ade mesin jahit dekat rumah die :) ade lah borak sikit2. so, petang cikgu bawak aku pegi bazaar. hakim anak die ikut skali. hehe, main tersesat sesat. kat bazaar, aku nampak skematik. tapi, skematik tak nampak aku :( cikgu beli2, die tak abis2 tanye aku nak ikan ape, sebab family die tak makan ikan. woahh, unik betul !

lepas tu, tercipte lah satu sejarah ! sebab first time aku menjejakkan kaki ke sabasun *supermarket* hehe. cikgu bawak untuk beli2 lagi. mase dekat sabasun, aku ngan hakim hilang. kitorang cari cikgu merata dah lah si sabasun tu tak besar mane. ahah! tapi, ok gak r. sebab sabasun kasi kurma free :P

rumah cikgu rozazat best. view cantik. aku suke r. tak bising. ade kerbau ! petang tu, aku tengok2 album2 die. woahh, gambar raye2 tahun lepas! nanti akan tambah gambar raye baru :D lepas tu, dalam pukul 6 lebiih, cikgu jat mencangkul kat luar, aku keluar r main ngan kucing. borak2 ngan cikgu, dan jalan2 dekat luar.

aku suke buat bende alah ni
teringat kat bibik aku dulu ajar aku buat bende ni :P

ni haa.. aku suruh cikgu senyum ni nak tangkap gambar ! :D

rumah die banyak kucing. ishh, sume cumel2 !


mase berbuke, aku makan2. borak2 dan die hantar aku pegi airport :)

cikgu, terima kasih :)

1 comment:

Cikgu Lin said...

Terima kasih kepada Cikgu Rozazat kerana membantu Tiya....cikgu yang prihatin pada anak muridnya.