Thursday, January 7, 2010

entry entry coming!

yeah yeah. dapat jugak online sini :P berkesampatan pulak sekarang ni nak online maybe orang lain sibuk membuat homework skarang. entah tak tau lah nape tibe2 semue orang rajin *rajin da macam 3 bulan lagi da nak SPM* hehe. yang jejaka tu sedang on the way pergi smayang jumaat. so, ini lah mase nye.

ouhh, untuk entry ni aku just nak cerite first day sekolah aku je. yang lain lain2 tu nanti lah bile aku da ade dekat rumah. hal ini demikian kerana aku pun dah tak sabar nak gi dewan makan *lunch* heh, mane buleh lupe.

so, first day sekolah, hari aku bermule pade detik 6.30. hurmmm, macam tak boleh blah je kelambatannye dah la malam tu cikgu rozazat baru buat peraturan kene bangun pukul 5 pagi sekarangt :P anyway, rummate sekarang, siti *orang kate macam micheal jackson* die kelakar bebenor. dalam pagi yang aku kejut tu. entah la tak tau kenape aku macam TERrelax je pun bangunnnye. ayat aku ala2 macam nih "siti, dah pukul 6.30" *mendatar*. siti pulak tengok jam dan kate "oo.. jom pegi mandi" *mendatar tahap memang kalau dengar mcm orang tak boleh blah je :P so, kitorang pun terkedek kedek pegi mandi. lepas tu dah lah tak pergi semayang dekat surau, dah kate lambat en.. haha. macam tak boleh blah je. first day, azam baru dah tak menjadi. hampeh je :P

sekarang bilik aku dejkat tingkat 4, atas sekali. haihhh, kalau macam ni aku tak payah bersusah payah lagi dengan 'the biggest loser azalin'. memang aku ni kan kalau balik dr basketball mmg rushing betul2 punye rushing kan. so, kalau dulu aku berlari saja ke tingkat 2 tu, relax je. tapi, skarang bile berlari ke tingkat 4, sampai bilik dah termengah2. then, terpakse mengambil beberape minit untuk menghilangkan letih. huishh, dasyat2.

rummate sekarang okay je, mase first day tu. macam kelakar je ouh. heh, macam adek bradek je rase. hee. sume bende kitorang buat bersame. mandi *shower asing* hee, gosok gigi, smayang *sejadah kongsi bile bgn lambat*, makan, gosok baju, bace yaasin, merayau bilik orang, pegi sekolah dan banyak lagi... sume nye buat sama2.. wahhh! haha. kelaka la!

dah mase makan bye :) nanti2 lah cerite lagi okay?

note to ibu - yaya outing esk. jangan risaukan yaya. ceh, perasan ! ahah

1 comment:

my[s]ara said...

wah outing ye? jgn lupa dtg kat kedai Viss depan Vincci, da sale taw! haha. esok kak mai keje shift pagi. haha